اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

میز دانشجو| دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان کارشناسی ارشد اعلام شد

داوطلبان تحصیل در دانشگاه‌های سراسری که در کنکور شرکت نکرده‌اند یا پذیرفته نشده‌اند می‌توانند به صورت بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی در این دانشگاه‌ها پذیرش شوند، میز دانشجو در این قسمت به شرایط و دستور‌العمل اجرایی دانشگاه علامه طباطبائی برای پذیرش دانشجو بدون کنکور می‌پردازد.

میز دانشجو| دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان کارشناسی ارشد اعلام شد

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس _  دانشگاه علامه طباطبائی فراخوان پذیرش دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بدون آزمون برای سال تحصیلی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ (سهمیه استعدادهای درخشان) را اعلام کرد.

دانشگاه علامه طباطبائی براساس آیین نامه «پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی‌ارشد» (مصوبه شماره ۷۸ در تاریخ ۳۰ مهرماه ۱۴۰۱ و ابلاغیه شماره ۳۰۷۸۶۲/۲ در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۴۰۱ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، از میان برگزیدگان علمی دوره کارشناسی پیوسته (دوره‏ های روزانه و شبانه) با شرایط مشخص شده در فراخوان، برای نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ در دوره روزانه کارشناسی‌ارشد در رشته های مختلف، دانشجو می‌پذیرد.

میز دانشجو در این قسمت به جزئیات نحوه پذیرش، شرایط لازم برای  ورود بدون آزمون به دوره کارشناسی ارشد و ظرفیت پذیرش و نکات پایانی می‌پردازد.

 الف- نحوه پذیرش:

ماده ۱: دانشگاه اختیار دارد حداکثر ۴۰ درصد ظرفیت روزانه دوره کارشناسیارشد خود در هر کد محل تحصیل را به دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته ( مجموع روزانه و شبانه) به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش با آزمون که براساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره یادشده وارد شده‌اند، با رعایت شرایط آیین‌نامه اختصاص دهد. دو سوم از پذیرفته‌ شدگان بدون آزمون استعدادهای درخشان مخصوص دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی دانشگاه علامه طباطبائی و یک سوم از پذیرفته شدگان بدون آزمون به دانش آموختگان مقطع کارشناسی سایر دانشگاه‌ها اختصاص دارد.

ماده ۲: پذیرش تمامی دانشجویان با توجه به امکانات و سیاستگذاری‌های دانشگاه، مطابق با آییننامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد و مصوبات وزارت عتف انجام می‌پذیرد و تایید نهایی آن از طریق سازمان سنجش آموزش کشور و هیأت مرکزی گزینش دانشجوی وزارت عتف خواهد بود.

ماده ۳: اداره استعدادهای درخشان دانشگاه پذیرش اولیه متقاضیان را با همکاری دانشکده‌های تابعه، مدیریت خدمات آموزشی و مدیریت تحصیالت تکمیلی دانشگاه انجام می‌دهد و تایید نهایی با کمیته منتخب معاونت آموزشی دانشگاه خواهد بود.

تبصره: کمیته منتخب معاونت آموزشی دانشگاه متشکل از معاون آموزشی دانشگاه، مدیر تحصیالت تکمیلی دانشگاه، مدیر خدمات آموزشی دانشگاه، رئیس دانشکده و مدیر گروه آموزشی ذیربط است.

ماده ۴​: دانشجویان از طریق فراخوان عمومی که در پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه درج می‌شود، می‌توانند تقاضای خود را برای بررسی در سایت آزمون دانشگاه بارگذاری کنند. بدیهی است هرگونه اطلاع‌رسانی بعدی از طریق همان پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه به آگاهی متقاضیان خواهد رسید.

ماده ۵:  پذیرش برای هر سال تحصیلی بلافاصله پس از دانش آموختگی و صرفاً برای یک بار امکان پذیراست.

ماده ۶: پذیرش در رشته‌های تحصیلی مرتبط به رشته دوره کارشناسی، براساس تشخیص گروه آموزشی ذیربط و تائید شورای تحصیالت تکمیلی دانشگاه است.

ماده ۷:  پذیرش منحصراً در رشته‌هایی صورت می‌پذیرد که دانشگاه قبالً برای پذیرش با آزمون همان سال اعالم ظرفیت کرده باشد.

ماده ۸:  دانشگاه در پذیرش یا رددانشجو به استناد از آییننامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسیارشد، اختیار تام داشته و الزام به تکمیل ظرفیت پذیرش دوره کارشناسی ارشد خود ندارد.

ب- شرایط لازم برای  ورود بدون آزمون به دوره کارشناسی ارشد:

افراد دارای یکی از شرایط ذیل می‌توانند در صورت کسب پذیرش از دانشگاه، بدون آزمون به دوره کارشناسی ارشد راه یابند.

ماده۹: دانشجویانی که پس از شش نیمسال تحصیلی با گذراندن حداقل سه چهارم از واحدهای درسی به لحاظ میانگین کل نمرات، جزء بیست درصد برتر دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود باشند.

تبصره: پذیرش نهایی متقاضیان از بین فهرست اولیه بیست درصد برتر است و تمام اسامی بیست درصد برتر اولیه به مقطع کارشناسی ارشد ورود پیدا نخواهند کرد.

ماده ۱۰: گزینش نهایی متقاضیان بدون آزمون ورود به مقطع کارشناسی ارشد با لحاظ کردن معدل داوطلب به نسبت ۶۰ و نمره ارزیابی اساتید گروه آموزشی مربوطه به نسبت ۴۰ و امتیاز یک و دو دهم درصدی برای دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علامه طباطبائی محاسبه خواهد شد.

تبصره: درخواست دانشجویان انتقالی به دانشگاه علامه طباطبائی که حداقل ۸۰ واحد درسی دوره کارشناسی خود را در دانشگاه علامه طباطبائی گذرانده باشند، با رعایت سایر ضوابط قابل بررسی است.

ماده ۱۱: حداقل معدل کل متقاضیان بدون آزمون تا پایان نیمسال ششم برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد با لحاظ ماده ۱۰، برای دانشجویان دانشگاه علامه  طباطبائی ۱۷ و دانشجویان سایر دانشگاه ها ۱۸ است و دانشجو باید در ۸ نیمسال دانش آموخته شود.

تبصره ۱ : برای دانشجویان تحصیل همزمان به استناد "آیین نامه تحصیل همزمان در دورشته ویژه دانشجویان استعداد درخشان"  مدت تحصیل ده نیمسال است و در رشته‌های که سایر شرایط آیین نامه مذکور را داشته باشند، می‌توانند از تسهیلات مربوط بهرمنده شوند.

تبصره ۲: دانشجویان تحصیل همزمان برای سنجش بیست درصد برتر با ورودی های خود در رشته اول مقایسه می‌شوند.

تبصره ۳: دانشجویان تحصیل همزمان می‌توانند بر اساس درخواست خود در رشته اول تحصیل خود و یا رشته دوم تحصیل خود و تحصیل همزمان( متقاضی پذیرش بدون آزمون از دانشگاه برای تحصیل دردوره کارشناسی ارشد باشند.

تبصره ۴: برای دانشجویانی که در طرح کارورزی، کارآموزی بلند مدت در دوره کارشناسی پیوسته خود شرکت کرده‌اند، به تناسب دوره کارورزی ۳ تا ۱۲ ماه مدت مجاز حداکثر ۱۰ نیمسال تحصیلی است.

جزییات بهره‌مندی از این تبصره مطابق ابلاغیه ۲/۱۸۴۳۲۶ مورخ  ۲۸  آبان ۱۳۹۹ مصوب شورای هدایت استعداد درخشان است.

تبصره ۵ : برای دانشجویانی که در دوره کارشناسی پیوسته خود در دوره‌های فرعی گذراندن واحدهای درسی مازاد، آزاد  از سایر رشته ها( شرکت کرده‌اند،مدت مجاز حداکثر نه نیمسال تحصیلی است و رتبه بندی متقاضیان مطابق ماده ۱۰و بدون احتساب نمرات واحدهای درسی در دوره‌های فرعی انجام می‌گیرد.

تبصره ۶: برای خانم‌هایی که در دوره کارشناسی پیوسته خود صاحب فرزند شده‌اند و از مرخصی بارداری بدون احتساب در سنوات و با تایید دانشگاه استفاده کرده‌اند، مدت مجاز حداکثر ده نیمسال تحصیلی است.

تبصره ۷: برای دانشجویان مهمان، انتقالی یا تغییر رشته، مدت مجاز از ورود به رشته در دانشگاه مبدأ تا دانش آموختگی از رشته در دانشگاه مقصد، حداکثر ۸ نیمسال است و مقایسه متقاضیان برای رتبهبندی و تعیین بیست درصد برتر با دانشجویان دانشگاهی انجام میشودکه بیشترین واحد درسی خود را با آنها گذرانده‌اند.

تبصره ۸: برای دانشجویانی که در مدت نه نیمسال موضوع تبصره ۵ یا ده نیمسال موضوع تبصره ۱ ۴،و۶ دانش آموخته می‌شوند معدل هفت یا هشت نیمسال ایشان با گذراندن سه چهارم واحدهای درسی مصوب، با معدل شش نیمسال دانشجویان هم رشته‌های که بیشترین واحدهای درسی خود را با ایشان گذرانده‌اند، مقایسه می‌شود.

تبصره ۹: برای دانشجویانی که براساس برنامه درسی مصوب شورای عالی برنامه ریزی آموزشی در مدت نه یا ده نیمسال دانش آموخته میشوند، به ترتیب میانگین نمرات هفت یا هشت نیمسال ایشان با گذراندن سه چهارم واحد‌های درسی مصوب بررسی می‌شود.

ماده ۱۲: دانشجویانی که دارای هرگونه محکومیت انضباطی از شورای انضباطی دانشگاه یا وزارت عتف باشند، امکان ورود به مقطع بالاتر از طریق سهمیه استعداد درخشان را ندارند.

ماده ۱۳: دانشگاه اختیار دارد دانشجویانی که در طول شش نیمسال دانش‌آموخته شده و به لحاظ معدل کل در مقایسه با معدل کل نمرات ۸ نیمسال دانشجویان هم رشته و غیر هم ورودی خود جزو بیست درصد برتر باشند، به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش بدون آزمون در دوره کارشناسی ارشد همان سال پذیرش کند.

ماده ۱۴: دانشگاه اختیار دارد برگزیدگان رتبه های اول تا پانزدهم نهایی المپیادهای علمی _دانشجویی را برای ورود به همان رشته یا رشته های مرتبط به تشخیص کارگروه‌های تخصصی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی، با ارائه معرفی نامه از دبیرخانه المپیاد، به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش با آزمون پذیرش کند.

ج - ظرفیت پذیرش

ماده ۱۵ ظرفیت پذیرش روزانه بدون آزمون حداکثر به اندازه ۴۰ درصد ظرفیت پذیرش با آزمون دوره روزانه در هر کد محل تحصیل است عدد غیر صحیح به صورت ریاضی گرد و به عدد صحیح تبدیل می‌شود اختصاص دو سوم این ظرفیت به دانش آموختگان دانشگاه علامه طباطبائی و یک سوم باقیمانده به دانش آموختگان سایر دانشگاه ها الزامی است.

تبصره: دانشگاه مجاز است در آن دسته از رشته‌های دایر در دوره کارشناسی ارشد که در دوره کارشناسی آن رشته ها دانشجو نمی‌پذیرد تمام ظرفیت پذیرش بدون آزمون استعداد درخشان خود را به حائزین شرایط سایر دانشگاهها اختصاص دهد. در غیر این صورت امکان جایگزینی وجود ندارد.

ماده ۱۶: ظرفیت مذکور مازاد بر ظرفیت پذیرش با آزمون دانشگاه است. دانشجویانی که مطابق با ماده ۱۰ در شش نیمسال دانش آموخته می‌شوند مازاد بر ظرفیت پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد همان سال هستند.

ماده ۱۷: چنانچه بیست درصد برتر دانشجویان حائز شرایط این ماده به دلیل انصراف یا عدم تقاضا از تسهیلات مربوط استفاده نکردند و ظرفیت دوسوم پذیرش بدون آزمون دوره کارشناسی ارشد رشته ای تکمیل نشد در این صورت دانشگاه مجاز به جایگزینی صرفاً ده درصد برتر بعدی همان رشته و با اولویت رتبه متقاضیان در قالب ظرفیت دوسوم آن رشته است.

ماده ۱۸:  پذیرش دانشجویان نمونه کشوری در هر سال تحصیلی بر اساس مصوبه شورای هدایت و با معرفی حائزین شرایط توسط سازمان سنجش به دانشگاه انجام می‌شود.

_ نکات مهم :

ماده ۱۹: اولویت ادامه تحصیل دانشجویان در دوره کارشناسی ارشد در همان رشته و گرایش تحصیلی است.

ماده ۲۰: پذیرش در رشته‌های تحصیلی نسبتاً مرتبط به تشخیص کمیته منتخب معاونت آموزشی دانشگاه صورت می‌گیرد، ضمن آن که ادامه تحصیل دانشجو در رشته‌های غیر مرتبط به هیچ عنوان میسر نیست.

ماده ۲۱: پذیرفته شدگان دوره کارشناسی ارشد منحصراً در دوره های روزانه پذیرش شده و ادامه تحصیل آنان رایگان خواهد بود ودر سایر دوره‌ها براساس مصوبه هیأت امنای دانشگاه انجام  است.

ماده ۲۲: دانشجویان متقاضی مقطع کارشناسی بایستی تا پایان ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ فارغ التحصیل شوند در غیر این صورت قبولی آنان در مقطع بالاتر در هر زمان از تحصیل لغو خواهد شد.

ماده ۲۳: چنانچه دانشجویی به هر دلیلی موفق به کسب پذیرش در سال قبل نشده باشد و یا پس از کسب پذیرش در مقطع بالاتر ثبت نام کند امکان استفاده مجدد از سهمیه بدون آزمون را در سال بعد نخواهد داشت.

ماده ۲۴: دانشگاه مجاز خواهد بود فقط یک بار در سال نسبت به پذیرش دانشجو از این طریق اقدام نماید و پذیرفته شدگان در اولین نیمسال تحصیلی ممکن تحصیل خود را در مقطع بالاتر شروع خواهند کرد.

ماده ۲۵:  تغییر رشته و گرایش تغییر محل تحصیل انتقال از یک دانشکده به دانشکده دیگر به هیچ عنوان امکان پذیر  نیست.

ماده ۲۶: چنانچه دانشجویی بعد از ثبت اطلاعات پذیرفته شدگان در پرتال سازمان سنجش آموزش کشور و یا بعد از تایید نهایی توسط آن سازمان و همچنین انجام فرآیند ثبت نام در رشته قبولی از ادامه تحصیل انصراف دهد هیچ گونه جایگزینی برای پذیرش فرد جدید ایجاد نخواهدشد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول